/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Erdoğan solicită ca cetățenii turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate

14 septembrie 2017, ora 10:17

În timpul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor. Părțile au discutat și despre posibilitatea de a simplifica circulația cetățenilor. Andrian Candu a declarat că autoritățile de la Chișinău vor examina și vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.

„Chiar dacă nu avem graniță comună, avem relații strânse datorită Găgăuziei care reprezintă un pod de prietenie între Republica Moldova și Turcia”, a precizat liderul de la Ankara.

Oficialii au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdoğan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram