/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vestitul Festivalul Internațional de Muzică „George Enescu” trece Prutul. Iată când va avea loc

14 septembrie 2017, ora 14:46

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici”, sub bagheta maestrului Mihail Agafiţa. În program: Simfonia I în Mi bemol major, op.13 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră simfonică – „Moments” de Ghenadie Ciobanu și Pini di Roma de Ottorino Respinghi.

Evenimentul va avea loc pe data de 20 septembrie, ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din Chişinău şi va fi prezentat de muzicologul Daniela Vlad (România).

Solista serii – violonista Rusanda Panfili este originară din Republica Moldova. Și-a început cariera internațională încă de la frageda vârstă de 10 ani, câștigând primul concurs internațional în Italia, iar la 11 ani devine una dintre cele mai tinere studente ale Conservatorului din Viena. Este implicată în proiecte extraordinare, colaborând cu artiști precum Hans Zimmer, Aleksey Igudesman, Hyung-Ki Joo, Erwin Schrott, Vadim Repin și Markus Schrimer.

Pe lângă concertul extraordinar de la Filarmonică, în dimineața de 20 septembrie, ora 11:00, la Galeria „La Rond” din spatele statuii lui Ștefan cel mare și Sfânt, va fi inaugurată Expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”, expoziție creată, la fel, de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, pentru a da culoare întregului Festival!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram