/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Împărțit la doi”: Ce este hărțuirea sexuală și cum luptăm cu ea în Moldova?

missing
14 septembrie 2017, ora 08:23

Avocata Promo – LEX, Tatiana Chebac, susține că societatea noastră nu este foarte informată despre fenomenul hărțuirii sexuale și consideră că ar fi necesară desfășurarea unor campanii în acest sens, prin intermediul cărora persoanele hărțuite să fie încurajate să denunțe agresorul.

Psihologul Sorin Scutelnic susține că, atunci când hărțuirea sexuală are loc în locurile publice, iar agresorul este o persoană necunoscută, victima poate trece mai ușor peste situația neplăcută. Lucrurile se complică și devin chiar grave atunci când agresiunea se produce la locul de muncă, la școală sau universitate, deoarece persoana este supusă hărțuirii o perioadă mai lungă de timp, fiind afectată emoțional și psihic.

Ce prevede legea și cum trebuie să procedeze o persoană care se află într-o asemenea situație – aflați din noul episod al emisiunii „Împărțit la doi”.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram