Nereguli la un magazin alimentar din strada Mitropolit Dosoftei, unde au fost depistate şi documentate grave încălcări a legislației în vigoare. În momentul verificărilor inopinate au depistat două vânzătoare, dintre care una angajată neoficial şi nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

Fiind verificat aparatul de casă şi control, s-a constatat că peste 1.000 de lei n-ar fi fost contabilizaţi corespuzător, iar registrul nu este completat corespunzător.

Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi, păstrate în condiții insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete.

În acest context, toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la faţa locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenţei către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecţia Muncii, ANSA şi Agenţia pentru protecţia consumatorilor.

Ca rezultat al acțiunilor de cercetare, persoanele vizate în materialele acumulate de către poliţişti, urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă să fie sancționat de către polițiști cu amendă în mărime de până la 15.000 lei.