/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Cum arată aparatul de fotografiat pe care Președinția a cheltuit 162 de mii de lei

15 septembrie 2017, ora 14:35

Pe site-ul oficial al Canon USA corpul aparatului costă 5.999$, echivalentul a 105.929,14 lei. Pe acelaș site, obiectivul cumpărat de președinție valorează 1.399$, echivalentul a 24.703,26 lei. Echipa TV8 a convertit la cursul băncii naționale din 15 septembrie. În total aparatul foto și accesoriile a costat statul 162 de mii de lei, bani care ar fi ajuns să se achite timp de un an pensia minimă la 14 pensionari.

Menționăm că, acest aparat foto are niște specificații care îl face dorit de mulți fotografi profesioniști. Fotograful moldovean Alex Morgoci ne-a declarat că este un aparat ideal pentru atât fotografi, cât și pentru cameramani, căci specificațiile aparatului permit să se facă fotografii și filmări de cea mai înaltă calitate.

Modelul a fost lansat în februarie 2016 și a fost gândit pentru a aduce cea mai performantă combinație de rezoluție, viteză și calitate a imaginii. Pe site-ul f64.ro, specializate în vânzări de tehnică, se spune că „Canon EOS 1DX Mark II este un aparat foto D-SLR cu senzor Full Frame proiectat pentru a satisface exigențele fotografilor profesioniști, indiferent dacă sunt fotoreporteri, fotografi de studio, de modă sau de produs, acest aparat dispune de o versatilitate excepțională oferind rezultate uimitoare”.

Pe același site se menționează că obiectivul „Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM este un teleobiectiv macro de înaltă performanță cu flexibilitate excelență, care poate surprinde prim-planuri în mărime naturală de la distanțe mai mari fără riscul de a deranja subiectul. Ideal pentru fotografierea naturii sălbatice”.

Pe lângă obiectiv și aparat, președinția a cumpărat și accesorii, însă o listă a acestora încă nu este cunoscută.

Mai jos vă prezentăm un test făcut cu acest model de aparat:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram