Duminică, 17 septembrie 2017, va avea loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național al Mărului. Evenimentul este organizat de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu producătorii de mere din țară și Consiliul Raionului Soroca.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 09:00, în preajma Cetății Soroca și are drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului, inclusiv promovarea producătorilor autohtoni de mere și tehnologiilor moderne de producere a merelor și materialului săditor pomicol.

Vizitatorii vor participa la o expoziție cu vânzare a celor mai gustoase mere de la producătorii autohtoni, la un târg de bucate tradiționale, o parade a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizat un concurs pentru cea mai bună expoziție de mere, un concurs culinar, o expoziție a comunităților etnice, un târg de artizanat.

De asemenea, va fi amenajat și un orășel al Copiilor cu jocuri, animații, concursuri, clovni și spectacol teatralizat „Ți-am adus un măr”, iar buna atmosferă va fi asigurată de formația Tharmis.