/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șahistul Nichita Morozov a ocupat locul 9 printre 86 de participanți la Campionatul European de tineret

missing
15 septembrie 2017, ora 09:17

El s-a situat în top-10 după ce a acumulat 6 puncte din 9 posibile. Evoluția sa este cea mai bună printre membrii lotului național.

Ilie Martinovici (categoria de vârstă Open 16 ani) a adunat același număr de puncte (6) și s-a situat pe locul 15 printre 97 de concurenți. El a avut șansa de a cuceri medalia de bronz, dar în ultima rundă i-a cedat Ileanei George din România, care cu 7 puncte la activ a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Semion Șapocinic (Open 8 ani) a totalizat de asemenea 6 puncte și s-a plasat pe poziția a 19-ea printre 107 competitori.

În concursul feminin cea mai bună prestație a avut-o Valentina Verbin, care cu 5,5 puncte acumulate s-a clasat pe locul 17 printre 75 participante. Paula-Alexandra Gâtu (18 ani) a totalizat 5 puncte și s-a situat pe locul 18 într-o competiție cu 48 de șahiste.

Republica Moldova a fost reprezentată de 18 șahiști și șahiste la campionat. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național a fost Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupa poziția a opta la startul turneului, conform acestui indice, la categoria sa de vârstă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram