/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili nu va fi arestat, nici extrădat din Ucraina

missing
17 septembrie 2017, ora 09:12

“Ca procuror general afirm că Saakașvili nu va fi arestat pentru acest incident. Cu atât mai puțin poate fi deportat din această țară, atâta timp cât are un permis de ședere valabil”, a declarat Luțenko.

Fost președinte al Georgiei din 2008 până în 2013 și guvernator al provinciei ucrainene Odesa din mai 2015 până în noiembrie 2016, Saakașvili este în prezent apatrid. Țara sa de origine i-a retras prima cetățenia, iar în iulie anul acesta Ucraina a luat o măsură similară, în urma acuzațiilor sale la adresa președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, despre care a spus că își jefuiește poporul.

Pe 10 septembrie, Saakașvili a reușit să intre în Ucraina ca pieton, după ce autoritățile de la Kiev i-au interzis accesul din Polonia cu autobuzul și cu trenul. Susținătorii săi au forțat un cordon de militari și l-au tras pe teritoriul ucrainean. Ulterior, fostul șef de stat s-a cazat la un hotel din Lvov, unde i s-a comunicat că a fost pus oficial sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei. În Georgia, împotriva sa sunt în curs proceduri judiciare în patru dosare de corupție, iar autoritățile de la Tbilisi doresc să îl aducă în fața instanței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram