Procesul de vot pentru proiectele înscrise în cadrul Bugetării Civile s-a încheiat. Cetățenii au putut vota pentru cele mai bune idei timp de 15 zile, iar următoarea etapă constă în evaluarea numărului de voturi și desemnarea câștigătorilor.

„S-a votat destul de activ. Avem peste 33 de mii de voturi pentru proiectele mari, iar urnele de vot nu le-am deschis încă, însă o vom face pe parcursul zilei de azi. Toate discuțiile ce au apărut pe marginea procesului de vot nu au nici un temei. Sistemul de vot a fost gândit în așa fel încât să nu permită votarea de două ori sau votarea de peste hotare. La început unele proiecte acumulau sute sau mii de voturi peste noapte, însă acestea vor fi descalificate”, a spus șeful Direcției relații publice a Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc.

În cadrul ședinței Primăriei, Nistor Grozavu a menționat că toate proiectele incluse în concurs sunt importante pentru Chișinău, așa că se va urmări implementarea tuturor ideilor: „Vom încerca ca toate proiectele să fie făcute, pentru că multe dintre acestea nu necesită investiții mari sau se suprapun cu obiectivele noastre. Vom examina și vom vedea unde putem interveni mai insistent pentru realizarea proiectelor”.

Informăm că în anul curent, cetăţenii au depus spre finanţare prin mecanismul bugetării participative 53 de proiecte. Din acestea, 50 au fost acceptate şi propuse spre procedura de vot. Valoarea proiectelor depuse este de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.