În seara zilei de ieri, 17 septembrie, Serviciul de Dispecerat 901 Sud, a fost informat de către poliție, că într-un beci dintr-o gospodărie particulară din satul Roșu, raionul Cahul, a fost depistat de către vecini – corpul neînsuflețit al unui bărbat de 68 ani.

Se presupune, că bărbatul, care era stăpânul gospodăriei, s-a intoxicat cu dioxid de carbon, degajat în urma procesului de fermentare a vinului. Corpul neînsuflețit a fost extras din beci de către populație.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acesta este primul caz de intoxicație cu dioxid de carbon, înregistrat în această toamnă în toată țara.