Unele clase sunt supraaglomerate, altele - incomplete. Deși o clasă trebuie să fie formată din 25-30 de elevi, în liceele din Capitală unele clase au peste 45 de elevi, astfel încât sănătatea copiilor este pusă în pericol. Pentru a rezolva această problemă, Primăria ar putea institui o comisie specială, care se va ocupa de aceste cazuri.

O sală trebuie să aibă nu mai puțin de 60 de metri, astfel încât unui copil să îi revin câte doi metri pătrați, mai ales în școlile primare: „Paradoxul este că această supraaglomerare este în clasele mici, acolo unde copiii se îmbolnăvesc cel mai des. E de știut că unele licee sunt foarte solicitate, M. Viteazu, M. Berezovschi, Spiru Haret etc. Ele sunt mai multe. Atunci când apare această problemă, directorii zic că părinții insistă. Problema este că de înmatriculare se ocupă directorii, iar aceștia sunt interesați – mai mulți copii, mai mulți bani. Avem o sumedenie de școli pe jumătate goale, sau chiar mai mult”, a declarat șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

O problemă gravă este și lipsa lucrătorilor medicali, astfel încât nu are cine să monitorizeze sănătatea și alimentația copiilor.

Mihai Moldovanu a mai menționat că se va iniția o autorizare a școlilor, astfel încât să fie reglementat metrajul și numărul de copii care să corespundă normelor.