Adrian Candu a comentat solicitarea protestatarilor de a renunța la sistemul mixt. Politicianul afirmă că liderii protestelor au militat anterior pentru sistemul mixt, iar după ce a fost aprobat de Guvern cer renunțarea la el. Astfel, creând o confuzie în mintea cetățenilor. Totodată, Candu susține că duminică s-a văzut că opoziția nu prea știe ce vrea. În acest sens, Candu susține că în cadrul ședinței partidului s-a discutat despre posibilități prin care să ajute opoziția să se organizeze.

„R. Moldova și societatea moldovenească are nevoie de o opoziție consolidată, opoziție care să poată să-și formuleze clar viziunile”, susține Candu. În acest context s-a decis să ofere partidelor de opoziție acces la informații privind actul guvernării.

„În cadrul ședinței am discutat despre posibilitățile de a oferi opoziției mecanisme de acces în unele platforme instituționale, sau unele organe de lucru, pentru a fi mai bine informați, să-și poată formula mai bine propunerile, să aibă acces la actul guvernării în sens de cunoștințe și să înțeleagă mai bine care sunt procesele. Cu alte cuvinte dacă ei nu se pot organiza, să le dăm noi o mână de ajutor să se organizeze”, a declarat Candu în cadrul breafingului săptămânal al PDM.