Iurie Leancă, președintele PPEM a venit cu un comentariu la refuzul repetat al președintelui de al numi pe Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Acesta a vorbit și despre afirmația precum că deciziile Curții Constituționale sunt ilegale, amintindu-i că și el a ajuns președinte în urma unei astfel de decizii.

„În legătură cu declarațiile precum că deciziile CC ar fi în afara cadrului legal, vreau să-i amintesc domniei sale că și el a ajuns Președinte în urma unei decizii a Curții Constituționale. Urmând logica lui Dodon, declarând că nu va recunoaște deciziile „ilegale” ale Curții Constituționale, mă întreb de ce poporul Republicii Moldova trebuie să recunoască un Președinte ales în urma unei decizii a CC. Domnule Dodon, a câta oară deja dați dovadă de lipsă de coerență și ipocrizie?!”, a scris Leancă pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul premier a precizat că spre deosebire de Dodon, care în 2006 a fost promovat de către comuniști „în baza unor merite necunoscute în fruntea Ministerului Economiei, Eugen, are o vastă experiență guvernamentală, ocupând de-a lungul celor șase ani de activitate posturi de prim rang. Pe parcursul acestei perioade a dat dovadă de un înalt nivel de profesionalism, integritate și aptitudini manageriale deosebite”, a subliniat Leancă.