Deputații liberali au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că vor cere Curții Constituționale să declare neconstițională suspendarea din funcție a primarului și organizarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă.

PL a contestat articolul 33 și 34 din Legea Administrației Publice Locale și art. 177 din Codul Electoral.

„Acest element de suspendare a unui ales local e un Know-how moldovenesc. Nu vom găsi nicăieri de-a lungul și latul Europei ca un ales local, ales de întreaga comunitate să poată fi suspendat de o autoritate publică, să se intervină atât de dur pe mandatul primarului. Acest subiect privind suspendarea din funcție a primarului are o anumită vechime, iar decizia de a contestat la CC acest articol 33, este o ultimă instanță pe care o putem realiza, asigurându-ne că pe masa CC este o astfel de sesizare. Suspendarea lui Chirtoacă este o normă moldovenească”, a declarat Valeriu Munteanu.

Liberalii au mai solicitat stoparea procedurii de inițiere a referendumului privind revocarea din funcție a primarului general. Referendumul de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Municipal, fiind susținută de 26 de consilieri.