Un bărbat, care i-a dat un împrumut deputatului Iurie Chiorescu, a reușit să obțină banii acordați, abia după ce s-a adresat în instanță. Mai exact, acesta i-a dat cu împrumut suma de 3.500 de euro, acum câțiva ani, iar deputatul nu i-a întors. Anul trecut, pentru a se asigura că banii îi vor fi întorși, a semnat o recipisă cu pârâtul, scrie Bizlaw.md.

Bărbatul a depus cerere de chemare în judecată împotriva lui Iurie Chiorescu, iar Judecătoria Chișinău a admis solicitarea sa. Luni, 18 septembrie, instanța a emis hotărârea prin care s-a dispus încasarea, de la Iurie Chiorescu, a datoriei de 3.500 de euro și dobânda de întârziere de aproape 120 de euro.

Contactat de TV8, deputatul s-a arătat deranjat de faptul ca datoriile lui au ieșit la iveală. „Tocmai de asta pentru a-l liniști pe respectivul cetățean noi am semnat cu el o recipisă și ne-am înțeles așa omenește. Iar el a încercat să facă tam-tam din chestia asta și vă asigur că s-a ținut cont de faptul că eu sunt deputat. Iar până la urmă asta este o chestie pur personală și nu era cazul să fie adusă ca super știre în Republica Moldova. Mie îmi pare foarte rău că se încearcă se se terfelească numele meu și așa mai departe,” ne-a declarat Iurie Chiorescu.

Parlamentarul mai are de întors și cheltuielile de judecată în mărime de aproape 5.200 de lei, ceea ce reprezintă taxa de stat de peste 2.300 de lei și cheltuieli de executare în mărime de aproape 2.800 de lei. Decizia Judecătoriei Chișinău poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!