/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Andrei Năstase, despre incidentul cu microbuzul și poliția: „Au vrut să provoace un nou 7 aprilie 2009!”

19 septembrie 2017, ora 16:07

Din imaginile apărute astăzi pe curaj.md se vede cum microbuzul a ajuns în mijlocul protestatarilor, iar șoferul a oprit fără a forța cordonul politiei. Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, s-a lăsat filmat în timp ce bate de câteva ori cu mana în microbuz, după care se făcu nevăzut. După o discuție cu un polițist, acesta iese din mulțime. Organizatorii manifestației spun că bărbatul cu microbuzul transporta niște boxe.

Noi cerem o anchetă în ceea ce privește tentativa lui Jîzdan, tentativa lui Pînzari și Cavcaliuc de a provoca violențe”, a declarat Năstase, lider Platforma DA.

Șoferul a fost reținut sub pretextul că s-ar fi deplasat în direcția cordonului de polițiști. Autoritățile spun că trei polițiști ar fi fost răniți ușor de microbuz. În replică, Năstase spune că atâta timp cât nu sunt probe, oamenii nu trebuie „prostiți”.

Dacă se spune că au fost loviți patru polițiști, dar nimeni nu i-a văzut, nici o imagine, nici un video, nici un film. Chiar cred că vor prosti oamenii? Sigur că nu”, susține Năstase.

Democrații, care controlează momentan puterea, au reacționat la cele întâmplate, cerând, printr-un comunicat, investigarea urgentă a incidentului cu implicarea microbuzului. Zis și făcut! Conducerea IGP a anunțat că va sesiza instituțiile de drept în legătură cu acest caz. În replică, cei de la Platforma „DA” au spus că dacă șoferul microbuzului, Alexei Alexeev, va fi reținut mai mult de 72 de ore, protestele se vor muta în fața instanței de judecată unde va fi dus acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram