În această dimineață în jurul orei 5:00, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflîndu-se pe str. Muncești din capitală la asigurarea climatului de siguranță a circulației rutiere, au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piață a 800 de kg de carne de porc, fără acte de calitate și proveniență.

Potrivit datelor inspectorilor de patrulare, șoferul automobilului de model „Mercedes Vito” s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, care intenționa să comercializeze carnea de porc în Piața Centrală din capitală. Automobilul împreună cu marfa și conducătorul auto au fost escortați și predați Inspectoratului de Poliție Botanica pentru stabilirea circumstanțelor.

Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transporturea mărfilor fără dovada originii şi a provenienţei lor, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare întreprinde permanent măsuri pe teritoriul țării, pentru prevenirea și combaterea activităților de transportare ilicită de mărfuri.

De asemenea, INP recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spații improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare, în scopul evitării apariției îmbolnăvirilor.