Echipele de salvatori și pompieri participă la exercițiului internațional EUMOLDEX 2017. În cadrul acestuia ei sunt antrenați în mai multe situații excepționale pregătite de organizatori. Astfel, salvatori sunt implicați în simularea diverselor cataclisme și ulterior ei trebuie să acționeze pentru a salva oamenii.

În prima zi de aplicații au simulat un seism cu magnitudinea de 7,5 și intensitatea de 6-7 MSC pe scara Richter. În urma cutremurului s-au produs mai multe situații excepționale, iar salvatorii au acționat pentru a salva oamenii. Au lichidat incendii, au evacuat și salvat oameni și au efectuat căutări sub dărâmături.

În urma simulării unui accident rutier cu implicarea unui camion ce transporta substanțe toxice cu un autocar, salvatorii au efectuat lucrări de decontaminare și salvare a sinistraților.

Echipele de decontaminare chimică din România și Cehia, după ce a fost simulat un accident la un depozit cu substanțe toxice. Conform scenariului au avut loc scurgeri de substanțe periculoase, iar salvatorii au efectuat lucrări de cercetare chimică, dar și de evacuare, salvare a sinistraților.

Exercițiul EUMOLDEX 2017 se desfășoară în perioada 19 -20 septembrie, la aplicații vor participa reprezentanți, observatori și experți din 27 de țări.

Mai jos vă prezentăm câteva fotografii din cadru exercițiilor din 20 septembrie.