În scopul asigurării serviciilor de termoficare la cel mai înalt nivel, Termoelectrica S.A. recomandă gestionarilor blocurilor locative să pregătească sistemul ingineresc din interiorul blocului și să prezinte pașaportul de pregătire al instalațiilor de termoficare la sediul teritorial al Termoelectrica S.A. din sectorul din care face parte.

Spălarea hidropneumatică a sistemelor de încălzire și încercarea la presiune a acestora, izolarea termică a sistemelor inginerești de alimentare cu energie termică – sunt printre cele mai importante lucrări care trebuie executate de către gestionarii blocurilor locative. Aceste lucrări sunt recomandate cu scopul de a evita problemele de ordin tehnic ce țin de livrarea necalitativă a energiei termice din interiorul blocului, în perioada rece a anului.

„Lucrările de pregătire a sistemului interior sunt foarte importante, întrucât de calitatea executării acestora depinde calitatea furnizării energiei termice, odată cu începerea sezonului rece”, a declarat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Totodată, în cazul în care gestionarii înregistrează datorii la energia termică, aceștia sunt îndemnați să colaboreze cu Termoelectrica S.A., în privința achitării restanțelor financiare. Astfel, aceștia sunt invitați la sediul întreprinderii (str. T. Vladimirescu, 6, Centrul Comercial) pentru a semna o tranzacție de prevenire a litigiului.

Menționăm că edificiile conectate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică pot fi conectate la serviciile de termoficare şi înainte de emiterea deciziei oficiale de începere a sezonului de încălzire. Pentru aceasta este nevoie de o solicitare oficială din partea administratorului, președintelui ÎMGFL, ACC, APLP etc.. Procedura de conectare la căldură durează mai puțin de trei ore.

Sediile teritoriale ale Termoelectrica S.A. :
sect. Ciocana – str. Ginta Latină, 19/3 (022-335-132);
sect. Centru – str. Ismail, 86A (022-274-098);
sect. Râșcani – b-dul. Moscova, 11A (022-442-365);
sect. Botanica – b-dul. Dacia, 49/4 (022-779-411);
sect. Buiucani – str. V. Lupu, 63 (022-751-529);
Serviciul Rețele Primare – str. Florilor 4/3A (022-440-270).