/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Cutremur de magnitudine 7,1 în Mexic. Bilanțul persoanelor decedate a crescut la 224

missing
20 septembrie 2017, ora 10:01

„Aproximativ 117 persoane și-au pierdut viața în Ciudad de Mexico, 39 în Puebla, 55 în Morelos, 12 în Mexico și una în Guerrero”, a declarat pentru postul de televiziune Televisa secretarul de stat în Ministerul de Interne, Miguel Angel Osorio.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 13.14 (18.14 GMT), a fost situat în apropiere de granița dintre statele Puebla și Morelos (centru), la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (US Geological Survey — USGS).

Cutremurul de marți a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morți, chiar 10.000 după unele estimări. Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Înregistrările video publicate pe rețelele de socializare au prezentat violența zguduiturilor, prăbușiri de imobile și chiar o puternică explozie într-o clădire. Imagini publicate de turiștii care navigau în Xochimilco, o zonă lacustră la sud de Ciudad de Mexico, arată formarea unor valuri deosebit de puternice, care au zguduit ambarcațiunile aflate pe acele canale, de obicei cu ape foarte liniștite.

Autoritățile din capitala mexicană au anunțat că 50 de clădiri au fost transformate în ruine. Mai multe instituții din capitală, inclusiv Aeroportul Internațional Ciudad de Mexico și Universitatea Națională Autonomă din Mexico (UNAM), una dintre cele mai prestigioase din America Latină, au anunțat pe conturile lor de Twitter că și-au suspendat activitățile, pentru a putea să inspecteze starea în care se află clădirile lor. Școlile din statele Mexico și Puebla au fost evacuate și închise. Aeroportul din capitala mexicană a fost redeschis după câteva ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram