/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Zapad-2017": un elicopter rus a scăpat din eroare rachete asupra spectatorilor

20 septembrie 2017, ora 06:24

Incidentul s-a petrecut pe terenul de antrenament „Lujski” de lângă Sankt-Petersburg, când a avut loc o lansare accidentală a câtorva rachete de tipul „aer-sol” asupra unor spectatori, ca urmare a unei defecțiuni tehnice. Nu se precizează câte rachete au plecat în direcția publicului.

„Fragmente de rachetă au căzut pe o suprafață mare, două autoturisme au ars, iar două persoane au fost rănite grav, în prezent fiind spitalizate. Persoanele rănite sunt probabil jurnaliști”, a indicat sursa citată de 66.ru.

Data exactă când s-a produs incidentul nu este specificată. Interlocutorul publicației electronice amintite s-a limitat să spună: „ieri sau alaltăieri”, adică pe 17 sau 18 septembrie. O înregistrare cu acest incident a fost difuzată de canale media ruse.

Potrivit serviciului de presă al Districtului militar Vest din Rusia, la 17 septembrie, „în cadrul exercițiului strategic comun ruso-belarus ‘Zapad-2017’, elicoptere de atac Mi-28N și Ka-52 (…) au îndeplinit — pe terenul ‘Lujski’ — sarcini de recunoaștere aeriană, aplicând lovituri cu rachete asupra unor ținte la sol, în scopul asigurării securității aeriene pentru trupele terestre”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la acest subiect, afirmând că aceasta ține de competența mai degrabă a Ministerului Apărării decât a administrației prezidențiale, a relatat agenția de presă TASS.

Însuși președintele rus Vladimir Putin a asistat luni la o etapă a acestor exerciții pe terenul de antrenament „Lujski” de lângă Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), la aproximativ 100 de kilometri est de granița cu Estonia.

Exercițiile Zapad-2017, la care participă peste 12.700 de militari, simulează situații de luptă pe uscat, în aer și pe mare în Belarus, vestul Rusiei, Marea Baltică și în enclava Kaliningrad.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram