„Andrian Candu a manipulat opinia publică în ceea ce privește proiectele de legi pe care le-am întors Parlamentului”. Este declarația lui Igor Dodon, făcută după ce șeful Legislativului a anunțat că toate proiectele respinse de președinte vor fi reexaminate mâine, votate și retrimise șefului statului la promulgare.

„Ieri, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a manipulat opinia publică. […] Legile pe care nu le-am promulgat, iar Parlamentul vrea să le revoteze în regim de urgență, se referă la subiecte de importanță majoră pentru țară”, scrie Igor Dodon pe Facebook.

Nemulțumirea președintelui vine după ce, ieri, Andrian Candu l-a acuzat că are orgolii și că egoismul său nu trebuie să afecteze viața cetățenilor. Astfel, mâine, într-o ședință specială, Parlamentul urmează să reexamineze proiectele respinse de șeful statului și să le expedieze repetat la Președinție pentru promulgare. Președintele susține, însă, că a prezentat Legislativului argumente solide pentru nepromulgarea proiectelor respective.

„Consider că în mai multe sectoare, în special în cel ce ține de știință, legislația muncii și altele, situația se va înrăutăți drastic. Consecințele în cazul adoptării repetate a acestor legi, să și le asume guvernarea, președintele Parlamentului Candu și întreaga majoritate parlamentară”, mai scrie Igor Dodon.

Printre documentele întoarse de către Dodon Parlamentului se numără Legea privind combaterea terorismului, reforma Academiei de Științe, dar și proiectele cu privire la energetică și cel al tichetelor de masă. Anterior, democratul Vlad Plahotniuc a spus că argumentele lui Igor Dodon sunt lipsite de substanță. Conform Constituției, președintele are dreptul să refuze o singură dată promulgarea unei legi, fiind obligat să o semneze dacă Parlamentul își menține votul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!