/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Se încurcă în prerogative. Orgolii, ori vor să ne convingă că le pasă de țară?

missing
20 septembrie 2017, ora 16:36

„Ieri, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a manipulat opinia publică. […] Legile pe care nu le-am promulgat, iar Parlamentul vrea să le revoteze în regim de urgență, se referă la subiecte de importanță majoră pentru țară”, scrie Igor Dodon pe Facebook.

Nemulțumirea președintelui vine după ce, ieri, Andrian Candu l-a acuzat că are orgolii și că egoismul său nu trebuie să afecteze viața cetățenilor. Astfel, mâine, într-o ședință specială, Parlamentul urmează să reexamineze proiectele respinse de șeful statului și să le expedieze repetat la Președinție pentru promulgare. Președintele susține, însă, că a prezentat Legislativului argumente solide pentru nepromulgarea proiectelor respective.

„Consider că în mai multe sectoare, în special în cel ce ține de știință, legislația muncii și altele, situația se va înrăutăți drastic. Consecințele în cazul adoptării repetate a acestor legi, să și le asume guvernarea, președintele Parlamentului Candu și întreaga majoritate parlamentară”, mai scrie Igor Dodon.

Printre documentele întoarse de către Dodon Parlamentului se numără Legea privind combaterea terorismului, reforma Academiei de Științe, dar și proiectele cu privire la energetică și cel al tichetelor de masă. Anterior, democratul Vlad Plahotniuc a spus că argumentele lui Igor Dodon sunt lipsite de substanță. Conform Constituției, președintele are dreptul să refuze o singură dată promulgarea unei legi, fiind obligat să o semneze dacă Parlamentul își menține votul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram