/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Parlamentul a revotat legile respinse de Dodon. Vor fi remise Președinției spre promulgare

missing
21 septembrie 2017, ora 13:05

Astfel, cu 55 de voturi pro ale deputaților au fost revotate proiectele de lege cu privire la energetică, cu privire la Codul cu privire la știință și inovare, care ține de restructurarea Academiei de Științe, cu privire la modificare și completarea Codului muncii, cu privire la tichetele de masă, cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, modificarea și completarea Legii cu privire la distincțiile de stat ale R. Moldova ș.a.

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat că după ce proiectele de legi vor fi pregătite le va semnat și le va remite președinției pentru promulgare. „Toate legile au fost repetate și reconfirmate de Parlament”, a preciza Candu.

Menționăm că potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

În cadrul ședinței Legislativului a mai fost aprobat, în prima lectură, proiectul pentru majorarea cu 10% a salariilor de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, stabilite în Rețeaua tarifară unică. Menționăm că Mihai Ghimpu a venit cu un amendament la această lege prin care propus să majoreze cel puțin cu 50% salariul. „Consider că o sută de lei nu sunt bani”, a declarat Ghimpu, menționând că bani sunt „bani sunt, v-aș ruga să nu vă zgârciți”. Deputatul liberal a spus că din moment ce sunt bani pentru organizarea referendumurilor ilegale, înseamnă că bani sunt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram