În cadrul patrulărilor intensive demarate pe străzile şi prin ogrăzile blocurilor de locuit din Capitală, forțele de ordine au reţinut şi documentat mai mulţi indivizi, suspectaţi de păstrare şi consumul de substanţe narcotice.

Astfel, pe o stradă din sectorul Centru poliţiştii au observat un automobil parcat suspect pe marginea drumului, la volanul căruia se afla un taximetrist de 47 ani. La solicitarea poliţiştilor de a se prezenta, individul manifesta un comportament neadecvat, fiind suspectat de consumul drogurilor. Ulterior, în automobilul acestuia a fost depistat un pacheţel din polietilenă ascuns, în care se afla o substanţă vegetală necunoscută. El a fost escortat la Inspectorat pentru audieri. Iar

Pe strada Ciuflea au fost stopaţi doi indivizi suspecţi, cu vârstele de 34 ani şi 27 ani, asupra cărora s-au depistat de asemenea nişte pacheţele cu masă vegetală necunoscută. Ulterior, fiind patrulate străzile Bucureşti şi Bulgară, a fost reţinut un alt individ de 41 ani, care s-ar fi aflat sub influenţa stupefiantelor.

Conform legislaţiei penale în vigoare toţi suspecţii reţinuţi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 13 000 lei sau închisoare de până la 2 ani,

Este de menţionat că, Poliţia Capitalei a dispus intensificarea patrulărilor străzilor în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii stradale.