Conaționalului nostru Romeo Țurcan, profesor în domeniul Inovație și Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca i-a fost oferită, pe data de 20 septembrie, prin intermediul Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova pentru succese remarcabile obținute în domeniul profesional și participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei.

Această diplomă vine să certifice activitatea profesională a domnului Țurcan, eforturile sale extraordinare depuse la susținerea învățământului superior din Republica Moldova. Diploma i-a fost înmânată de către Consulul Onorific al Republicii Moldova în Regatul Danemarcei, Asser Mortensen.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul prelegerii inaugurale, susținută de către Romeo Țurcan. Pe durata ceremoniei, profesorul Țurcan a vorbit despre copilăria petrecută în Republica Moldova, de unde i se trag rădăcinile, dar și multe alte amintiri care-l leagă de țara noastră.

Romeo Țurcan este președintele Organizației Moldovenilor în Danemarca (OMD). Acesta are experiență de afaceri în sectoarele energetic, petrolier, militar, high-tech, și consultanță în management. Este o persoană activă, inițiind numeroase proiecte și activități prin care Republica Moldova beneficiază direct. În ultimii ani, fiind angajat la Universitatea din Aalborg, a inițiat și coordonat mai multe proiecte internaționale care au contribuit la dezvoltarea și consolidarea întregului sector al învățământului superior din Republica Moldova, colaborând cu mai multe universități din țară. Printre proiectele de succes pot fi menționate următoarele:

– ERASMUS+ „Introduction Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability”;
– TEMPUS „Enhancing University Autonomy in Moldova”.