Poliţia elveţiană a pornit o investigaţie după ce toaletele a trei restaurante şi una dintr-o filială a gigantului bancar UBS au fost înfundate cu bancnote de 500 de euro, în sumă totală de 100.000 de euro, scrie Mediafax.

Procurorii vor să afle de ce două persoane au încercat să distrugă 100.000 de euro în acest fel. Mai exact, investigatorii încearcă să descopere dacă banii au legătură cu vreo activitate ilegală, pentru că altfel să distrugi bancnote în Elveţia nu este o infracţiune.

Bancnotele au fost probabil tăiate cu foarfeca, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Geneva. Incindentul a fost semnalat prima oară săptămâna trecută de Tribune de Geneve. Primele bancnote au fost observate într-o toaletă aflată lângă un seif, la o filială a băncii UBS. UBS nu a comentat incidentul.

Poliţia a fost alertată după ce managerii restaurantelor s-au plâns că toaletele au fost înfundate intenţionat. Mai târziu, un avocat al celor două persoane care au recurs la acest gest surprinzător i-a despăgubit pe patronii localurilor pentru costurile necesare desfundării toaletelor.

Nu s-a vorbit până acum despre identitatea suspecţilor, dar se pare că ar fi vorba de două femei din Spania.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!