/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Castraveții și roșiile s-au scumpit. Preţurile legumelor şi fructelor din piaţă

23 septembrie 2017, ora 10:19

Preţul unui kilogram de gogoșari porneşte de la 15 lei, ca şi săptămâna trecută. Şi dovleceii au rămas la preţul vechi – 8 lei kilogramul. Cartofii se vând cu 6 lei per kilogram, iar varza cu 3-4, chiar şi cu 5 lei/kg. Verdeața costa 4 lei legătură, la fel ca şi acum o săptămână.

Prunele pot fi cumpărate cu 10 lei kilogramul, faţă de 13 lei săptămâna trecută. Preţul altor fructe de sezon este în scădere. Strugurii se vând în medie cu 9-10 lei, faţă de 12 lei săptămâna trecută. Piersicii se vând cu 10 lei. Acum o săptămână erau 12 lei kilogramul.

Zece ouă pot fi cumpărate cu 13 lei. Un kilogram de unt – cu 45 de lei. Smântâna porneşte de la 35 de lei. Caşul de vacă se vinde cu 50 de lei, iar brânza de oi costă 70 de lei. Cu 70 de lei poate fi cumpărat un kilogram de carne de vită, iar de porc costă cel puţin 80 de lei kilogramul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram