Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe cazul pacientei căreia i s-ar fi aplicat lovituri pe suprafața corpului la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

În acest sens, a fost creat un grup de lucru care va examina și stabili circumstanțele cazului pacientei. În situația în care se vor constata anumite semne de tortură sau rele tratamente, vor fi luate măsurile prevăzute în Regulamentul la procedura de identificare, înregistrare şi raportare a pretinselor cazuri de tortură, tratament inuman sau degradant.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Comisiei de specialitate în psihiatrie.

Amintim că mama fetei a postat pe o rețea de socializare un mesaj însoțit de fotografii în care acuza angajații spitalului de psihiatrie că i-ar fi agresat fizic copilul. În suportul afirmațiilor sale, I. R. a postat patru poze în care sunt vizibile echimoze pe corpul fiicei sale. Pe marginea cazului s-a autosesizat și procuratura și au deschis un proces penal.