/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Uraganul Maria: Puerto Rico a ordonat evacuări masive după distrugerea unui baraj

23 septembrie 2017, ora 10:26

Barajul din Guajataca, în nord-estul insulei, a cedat vineri după-amiază, provocând inundații și „o situație extrem de periculoasă” de-a lungul râului Rio Guajataca.

„Toate zonele adiacente râului Guajataca trebuie evacuate imediat. Viețile oamenilor sunt în pericol”, a anunțat serviciul meteorologic pe contul său de Twitter. Ricardo Rossello, guvernatorul din Puerto Rico, a ordonat la puțin timp după aceea evacuarea a 70.000 de persoane din acea zonă.

Puerto Rico se afla deja vineri într-o situație îngrijorătoare, din cauza inundațiilor și a ploilor torențiale, care sunt așteptate să cadă până sâmbătă. Acest teritoriu american cu 3,4 milioane de locuitori a rămas fără electricitate pentru o perioadă ce ar putea dura câteva luni, iar rețeaua sa de telecomunicații a fost aproape în întregime distrusă.

„Puerto Rico este complet distrus”, a declarat joi președintele american Donald Trump, după ce a decretat stare de catastrofă naturală, eliberând fonduri pentru ajutorare de urgență și pentru reconstrucția insulei.

Maria este „furtuna cea mai devastatoare” produsă în aproape un secol, potrivit autorităților. În 1928, uraganul Okeechobee a făcut 300 de morți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram