Andrei Năstase și Maia Sandu cheamă societatea la un nou protest, care va avea loc pe 1 octombrie. Liderii opoziției se declară nemulțumiți de răspunsul televiziunii naționale și susțin că vor continua protestele.

„Anunțăm oamenii cu deminitate că protestul continuă. Continuăm să fcem totul posibilul ca votul mixt să fie anulat, cerem în continuare investigrea furtului miliardului. Nu seubestimați poporul Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

„Aseară târziu am citit comunicatul televiziunii naționale din care aflăm că solicitarea protestatarilor de acum o săptămână prin care am cerut ora opoziției la televiziunea publică, care este plătită din banii cetățenilor, aflăm că această solicitare nu a fost acceptată. Se fac niște promisiuni vagi că vom fi invitați la anumite emisiuni. Vom insista în continuare pe această cerere și celelalte adoptate la rezoluția ultimului protest, și anume: publicarea raportului Kroll, sancționarea tuturor celor care se fac vinovați și renunțarea la sistemul electoral mixt”, a menționat lidera PAS.

Protestul va avea loc pe 1 octombrie și va avea loc în scuarul teatrului Gaudeamus, după care se va decide direcția marșului.