Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul Național de Investigație efectuează 27 de percheziții în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală.

În acest caz este vizată o grupare criminală specializată în evaziune fiscală, care deține mai multe întreprinderi pe teritoriul municipiului Chișinău, care activează în domeniul alimentației publice, inclusiv rețeaua de localuri „Taxi Blues”. Potrivit oamenilor legii, în documentele de evidență contabilă nu a fost prezentat tot profitul, astfel grupul eschivându-se de la achitarea impozitelor.

„Cazul a fost documentat din 2015 până în prezent. Aceștia au avut un profit de aproximativ 18 milioane de lei și nu au achitat la stat 5 milioane de lei. Sunt implicați mai mulți directori, administratori ai acestei cafenele, inclusiv foști angajați ai FISCului care i-au ajutat să ascundă aceste scheme”, a menționat procurorul Lilian Bacalîm.

Până la acest moment a fost reținută o singură persoană, iar după finalizarea perchezițiilor se va stabili măsura și pentru celelalte persoane implicate. Grupul era format din trei persoane de bază, care dețineau mai mult de 10 localuri care sunt momentan percheziționate.