Lidera PAS, Maia Sandu a acceptat invitația șefului Legislativului, Andrian Candu de a participa la o dezbatere la postul public de televiziune, Moldova 1. Maia Sandu a ținut însă se menționeze că această dezbatere va fi posibilă doar după ce se va întoarce de la București.

„Mulțumesc postului public Moldova 1 pentru invitația de a participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la dezbatere cu Maia Sandu. Sunt deschis să discutăm față în față, în direct”, a menționat Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp și lidera PAS a postat un mesaj în care confirmă că dă curs invitației lui Andrian Candu, chiar dacă și-ar fi dorit o discuție cu Vlad Plahotniuc,

„Așa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică și îl trimite la dezbateri pe Candu. Îi este frică de oameni, de lumina reflectoarelor, de întrebări neregizate. El e viteaz doar la el în vizuină. Ne-am dorit o dezbatere cu cel care se face direct responsabil de situația dramatică din țara noastră și sunt convinsă că cetățenii își doresc același lucru. Din păcate, cel care se visează prim-ministru zi și noapte nu are curajul sa iasă într-o confruntare directă, preferând să tragă doar sforile din umbră, ca un adevărat uzurpator. Accept invitația să particip la dezbateri cu Andrian Candu, miercurea viitoare la Moldova 1, având în vedere că la sfârșitul acestei săptămâni voi fi la București”, a scris Maia Sandu.

Menționăm că anterior, președintele Parlamentului a declarat că ar vrea să participe la o dezbatere cu Maia Sandu, iar lidera PAS a refuzat invitația, menționând că preferă o dezbatere cu Plahotniuc.