Pe 29 şi 30 septembrie, CIVIC FEST te invită la cel mai important festival dedicat societăţii civile. Anul acesta, peste 65 de ONG-uri vor participa la activităţile CIVIC FEST, îşi vor expune proiectele şi vor interacţiona cu cetăţenii pentru a-şi face cunoscută activitatea şi contribuţia la schimbările pozitive din societatea noastră.

Pe 29 septembrie, la Summit Events se vor desfăşura training-uri, dezbateri şi prezentări de proiecte dedicate tinerilor: implicarea tinerilor în viaţa comunităţii, posibilităţile de angajare asistată a tinerilor cu dizabilităţi, rolul tinerilor în dezvoltarea viitorului R.Moldova, evaluarea serviciilor destinate tinerilor, educaţia de calitate, oportunităţi în cadrul proiectelor comunitare.

De asemenea, un alt compartiment important de discuţii va reprezenta domeniul social: asistenţa juridică şi psihologică pentru victimele violenţei domestice, copiii străzii, violenţa în familie, protecţia socială, implicarea civică a femeilor cu dizabilităţi, antreprenoriatul social şi dezvoltarea afacerii sociale.

Reprezentanţii ONG-urilor vor avea posibilitatea să participe la un atelier de instruire în domeniul Social Media Marketing, unde vor vor afla care sunt avantajele promovării în spațiul online, care sunt instrumentele ce pot atrage aprecieri și cum să devină mai vizibili pe paginile de socializare.

Pe 30 septembrie, la parterul centrului comercial MallDova, va avea loc Târgul ONG-urilor: zeci de organizaţii vor interacţiona cu vizitatorii, îşi vor prezenta activităţile, vor desfăşura ateliere creative şi flash-mob-uri. În premieră, beneficiarii proiectelor sociale din raioane vor susţine prestaţii artistice, reprezentând diversitatea culturală a societăţii din R.Moldova.

Printre ONG-urile care vor participa la CIVIC FEST se regăsesc şi organizaţii binecunoscute precum: Concordia, Centrul Media pentru Tineri, Misiunea socială Diaconia, Asociaţia Keystone Moldova, Promo Lex, Eco-Răzeni, Asociaţia Little People, Centrul de Resurse Juridice, dar şi ONG-uri reprezentative din raioanele ţării: Edineţ, Râşcani, Bălţi, Floreşti, Drochia, Hânceşti, Străşeni, Comrat şi Cahul.

Festivalul CIVIC FEST este o platformă deschisă pentru toţi cetăţenii activi, care doresc să participle atât la activităţile de pe 29 septembrie, cât şi la târgul de pe 30 septembrie;

Intrarea la CIVIC FEST este liberă pentru toţi doritorii de a cunoaşte mai multe despre activitatea ONG-urilor din R.Moldova;