/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șeful fracțiunii PPEM în CMC cere comasarea RTEC cu Parcul Urban de Autobuze și demisia lui Morgoci

missing
25 septembrie 2017, ora 11:45

„Un studiu realizat în anul 2012 a demonstrat că zilnic se fură / sub-raportează zeci de mii de lei de la RTEC și Parcul Urban de Autobuze. Au fost demersuri de la fracțiunea PPEM, de la societatea civilă să veniți cu sistemul de taxare electronică. Vă opuneți vehement acestei inițiative care poate fi introdusă în maxim două luni de zile cu un cost total de 20 mii lei. Și eu știu de ce vă opuneți – deoarece o să vă fie mai greu de furat și pentru dvs. și pentru cei de lângă dvs”, a menționat Ruslan Codreanu.

Conform consilierului municipal, în fiecare an se fură între 10 și 30 milioane de lei din tichetele din transportul public. Situația ar putea fi stopată prin crearea unei singure întreprinderi municipale prin comasarea Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze.

Totodată, introducerea unui sistem de taxare electronică ar permite acumularea eficientă a fondurilor financiare la noua întreprindere și ar stopa furturile necontrolate care au loc la momentul actual la RTEC și PUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram