/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Ilan Șor, anchetat penal în dosarul „Miliardului dispărut”, ar putea fi amnistiat

missing
25 septembrie 2017, ora 17:22

Potrivit RISE, Șor va cădea sub incidenta amnistiei doar dacă Curtea de Apel sau CSJ îl va achita în cazul epizodului de spălare de bani în dosarul fraudelor de la „Banca de Economii”.

Inițial, primarul de Orhei a fost acuzat de către procurori de „escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani” fapte care, potrivit legii, nu cad sub incidența amnistiei. Astfel, urmărind amnistierea clientului lor, avocații au cerut recalificarea infracțiunii de escrocherie în una mai puțin gravă – și anume „cauzarea daunelor materiale”, lucru care s-a și întâmplat.

Problema, însă, rămâne, pentru că acuzația de spălare de bani imputată lui Șor a rămas validă.  Astfel, soarta primarului de Orhei se află acum în mâinile magistraților Curții de Apel. Dacă acesta va fi achitat, el va deveni eligibil pentru a fi amnistiat.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Sentința a fost atacată la Curtea de Apel. Am solicitat o reacție în legătură cu investigația RISE de la avocatul lui Ilan Șor, Iulian Balan. Acesta ne-a spus că va reveni cu o declarație după ce se va consulta cu clientul său. Potrivit RISE, până acum au beneficiat de amnistie 2601 deținuți, dintre care 489 au fost deja eliberați din penitenciare. Printre aceștia s-ar număra violatori, proxeneți și șoferi care au tamponat mortal pietonii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram