Adrian Candu a declarat astăzi că opoziția este în pană de idei care ar aduce un beneficiu cetățeanului. În acest context el a vorbit despre solicitarea opoziției de a organiza alegeri anticipate, precizând că potrivit constituției odată ce se intră în ultimul an înainte de alegeri parlamentare ordinare, alegeri anticipate nu pot avea loc. Astfel, Candu a cerut opoziție să desemneze un lider care să fie la curent cu acțiunile puterii.

„Să desemneze un reprezentant al opoziție, pentru ca noi potrivit legii și modificând legislația să oferim opoziției mai multe instituții, sau posibilitatea de a comunica, de a afla mai multe informații și aici mă refer și la accesul de informații, inclusiv la secretul de stat. Este normal ca puterea să fie mai transparentă, este normal ca puterea să ofere acces la informații reale, astfel încât și opoziția să poată formula ideile mai bine, sau să identifice acele idei necesare cetățeanului de rând”, a precizat Candu.

Totodată, președintele Candu a precizat că acesta nu este un parteneriat între opoziție și puterea. Este doar ceea ce puterea vrea să ofere opoziției – posibilitatea de a afla mai multă informație, de a observa cum se iau deciziile în stat, posibilitatea de a fi implicați în tot ceea ce înseamnă structura statului, a explicat președintele Parlamentului.

Acesta a mai precizat că reprezentantului prin lege i se va garanta accesul la anumite procese și informații.