Începând cu 1 septembrie, asistenții medicali, magazinierii, spălătorii de veselă și alți angajați din cadrul instituțiilor preșcolare din Capitală vor primi un supliment în mărime de 50% la salariul de bază. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor(PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău a elaborat un alt proiect de decizie privind adaos la salariu pentru angajații din grădinițele Capitalei.

Ținând cont de contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii și prime de asigurare obligatorie de asistență medicală achitate de angajator, prima lunară (8,33%) necesarul de alocații suplimentare va constitui 1907,1 mii de lei.

Potrivit proiectului, nu vor beneficia de supliment la salariu angajații din cadrul instituțiiloe de învățământ preșscolar din suburbiile municipiului Chișinău.

Recent, Consiliul municipal a votat să aloce un adaos suplimentar de 50% la salariul bucătarilor, ajutorilor de bucătar și dădacelor.