Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la un an și patru luni de închisoare în luna august curent, face sport în România.

Chirinciuc a scris o postare în care vorbește despre modul sănătos de viață, comunicarea cu oamenii și sportul. Postarea este însoțită de o serie de fotografii în care acesta efectuează diverse exerciții la sala de forță Oxygen, care s-ar afla în Iași, România.

Contactat telefonic, procurorul Viorel Morari, a menționat pentru TV8 că Chirinciuc nu încală legea, deoarece decizia instanței de judecată nu a intrat în vigoare. „A fost anulată măsura preventivă emisă pentru Iurie Chirinciuc, astfel acesta, chiar dacă a părăsit teritoriul R. Moldova, nu a încălcat legea”, a explicat Morari. Totuși, acesta este obligat să se prezinte dacă va fi citat de către instanța de judecat. Morari a precizat că fostul ministru a colaborat cu ancheta și respectiv nu reprezintă un pericol.

Amintim că la 9 august curent Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis cu suspendare și o amendă în sumă de 35.000 de lei. Acesta a fost reținut în luna aprilie 2017. Potrivit anchetei, ex-ministrul transporturilor, împreună cu şefii a două companii de construcţii, ar fi organizat o schemă infracţională cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.