/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Fostul ministru al Transporturilor, condamnat în Moldova, face sport la o sală din România. Încalcă sau nu legea?

missing
26 septembrie 2017, ora 16:02

Chirinciuc a scris o postare în care vorbește despre modul sănătos de viață, comunicarea cu oamenii și sportul. Postarea este însoțită de o serie de fotografii în care acesta efectuează diverse exerciții la sala de forță Oxygen, care s-ar afla în Iași, România.

Contactat telefonic, procurorul Viorel Morari, a menționat pentru TV8 că Chirinciuc nu încală legea, deoarece decizia instanței de judecată nu a intrat în vigoare. „A fost anulată măsura preventivă emisă pentru Iurie Chirinciuc, astfel acesta, chiar dacă a părăsit teritoriul R. Moldova, nu a încălcat legea”, a explicat Morari. Totuși, acesta este obligat să se prezinte dacă va fi citat de către instanța de judecat. Morari a precizat că fostul ministru a colaborat cu ancheta și respectiv nu reprezintă un pericol.

Amintim că la 9 august curent Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis cu suspendare și o amendă în sumă de 35.000 de lei. Acesta a fost reținut în luna aprilie 2017. Potrivit anchetei, ex-ministrul transporturilor, împreună cu şefii a două companii de construcţii, ar fi organizat o schemă infracţională cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram