Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că i-a transmis din nou lui Igor Dodon proiectele de legi revotate săptămâna trecută de deputați. Totodată, Candu a menționat că Dodon este obligat să promulge legile votate a doua oară. Declarația a fost făcută în cadrul breafingului săptămânala al partidului Democrat din Moldova.

În caz contrar, Candu a afirmat că se vor adresa la Curtea Constituțională. „Dacă va refuza, ne vom adresa Curții Constituționale, dar sperăm că dumnealui are atâta discernământ constituțional și înțelege ce înseamnă să respecte constituția. Vom merge până la capăt, cu regret în această confruntare care nu ar trebui să fie”, a declarat Andrian Candu.

Parlamentul a revotat mai multe legi pe care șeful statului a refuzat să le promulge în cadrul ședinței speciale din 21 septembrie. Și-au dat votul doar democrații și popular europenii, deputații PLDM, PCRM și PSRM boicotand ședința.

Democratul Andrian Candu a comentat și protestele organizate duminică de socialiști, care au cerut alegeri anticipate și instituirea unui regim prezidențial.

„Îi place dlui Dodon că are competențe puține sau aproape deloc, a știut la ce instituție vine. MUSCA I-aș sugera să identifice unele competențe suplimentare pe care le are și de care nu are nevoie, pe care să le transmită eventual Parlamentului. Acesta va fi un gest frumos din partea președintelui RM”, a menționat Candu.