Președintele este indignat de interdicția de intrare pe teritoriul țării impusă jurnalistei ziarului „Komsomolskaia pravda”, Daria Aslamova, care venise în Moldova pentru a-i lua un interviu președintelui. Șeful statului susține că această interdicție reprezintă un nou pas ostil a Guvernului față de „partenerul nostru strategic - Federați Rusă”.

„Şovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. Totodată, jurnaliştii români, care desfăşoară activităţi antimoldoveneşti şi antistatale lucrează nestingherit în Moldova. Interviul va avea loc în orice condiții. Aici sau la Moscova”, menționează Igor Dodon.

Președintele susține că aceasta este o manifestare antirusă din partea Guvernului Moldovei, aşa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri și este organizată intenţionat în ajunul întrevederii salede lucru cu Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, preconizată pentru 11 octombrie, la Soci. Șeful statului a declarat că această interdicție a fost făcută cu scopul de a afecta atmosfera acestei întrevederi şi creării unor obstacole pentru dialogul moldo-rus.