Un incendiu a izbucnit într-un imens depozit de muniție din zona de central-vestică a Ucrainei, au anunțat marți seară autoritățile care au ordonat închiderea spațiului aerian pe o rază de 50 de kilometri în jurul incidentului și au dispus evacuarea locuitorilor, menționează Agerpres.

Incendiul a declanșat explozii în serie ale obuzelor de artilerie din depozit, care se găsește la vreo 20 de kilometri de centrul administrativ al regiunii Vinnița, oraș cu 370.000 de locuitori, a informat purtătorul de cuvânt al poliției, Iaroslav Trakalo, citat de site-ul de informații Ukrayinska Pravda.

Evacuarea localității Kalînivka unde se află depozitul și a mai multor sate învecinate a început, a făcut cunoscut poliția națională într-un comunicat.

Potrivit presei ucrainene, depozitul este unul dintre cele mai mari din țară.

În martie, un uriaș incendiu la un depozit de arme și muniție la Balaklia, în regiunea Harkov din apropiere de Estul rebel al Ucrainei, a declanșat, de asemenea, explozii în serie timp de mai multe zile, făcând un mort.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!