Jurnalista Daria Aslamova, corespondentă al Ziarului rus Komsomolskaya Pravda i s-a interzis accesul în R. Moldova, unde ar fi trebuie să realizeze un interviu cu președintele țării, Igor Dodon. Informația a fost publicată pe pagina ziarului.

Aslamova susține că avea la dispoziție acordul scris al președintelui Dodon. Însă, la controlul pașapoartelor au întâlnit-o câteva persoane înarmate care aveau fotografia ei imprimată și au „înhățat-o”.

Pe pagina ziarului se mai spune că jurnalista „a fost apucată de braț și literalmente târâtă în ​​jurul aeroportului”, și apoi a fost băgată într-un avion spre București și trimisă în România.

Aslamova susține că aflându-se în București a primit un apel de la serviciul de presă al Președintelui Republicii Moldova în care i s-a spus: „Dacă treceți frontiera, președintele vă va da un interviu”. Totodată, i s-a explicat că ei nu o pot ajuta cu nimic, la frontieră fiindu-i transmise datele, a declarat jurnalista pentru radioul „Komsomolskaya Pravda”.

Amintim că la sfârșitul lui august în Moldova i s-a interzis accesul în R. Moldova a redactorului șef al ziarului „Argumentî i Faktî”, Igor Chernyak.