În cadrul patrulărilor intensive demarate pe străzile şi prin ogrăzile blocurilor de locuit din Capitală, polițiștii au reţinut şi documentat mai mulţi indivizi, suspectaţi de păstrare şi consumul de substanţe narcotice.

Astfel, pe o stradă din sectorul Râşcani poliţiştii au observat un bărbat suspect, care la solicitarea poliţiştilor de a se prezenta, manifesta un comportament neadecvat, fiind suspectat de consumul drogurilor. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al Capitalei cu vârsta de 32 de ani, asupra căruia a fost depistat un plic din hârtie ascuns, în care se afla o substanţă vegetală necunoscută. El a fost escortat la Inspectorat pentru audieri. Iar pe o altă stradă din sectorul Centru al Capitalei, au fost stopaţi doi indivizi suspecţi, ambii în vârstă de 29 ani, asupra cărora s-au depistat de asemenea nişte pacheţele cu masă vegetală necunoscută.

Conform legislaţiei penale în vigoare toţi suspecţii reţinuţi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 13 000 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Este de menţionat că, Poliţia Capitalei a dispus intensificarea patrulărilor străzilor în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii stradale.