/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Tinerii de 18 ani urmează să fie încorporaţi în lunile octombrie-ianuarie curent în serviciul militar

28 septembrie 2017, ora 11:25

Conform documentului, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Națională vor fi recrutați până la 1200 de tineri, iar în Trupele de Carabinieri – până la 581 de tineri. Totodată, pentru îndeplinirea serviciului militar cu termen redus în Armata Națională vor fi recrutați până la 50 de tineri.

Potrivit hotărârii, cei mai mulți tineri urmează a fi recrutați din Chișinău (225), Hâncești (67), Orhei (67), Ungheni (67), Căușeni (65), Cahul (65) și Bălți (60).

Încorporarea persoanelor în serviciul militar se va efectua pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării și coordonat cu Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Totodată, militarii durata serviciului cărora a expirat, urmează în aceeaşi perioadă să fie eliberaţi şi trecuţi în rezervă.

Tot mâine, în Monitorul Oficial vor fi publicate și rezultatele încorporării în serviciul militar în perioada aprilie – iulie curent.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, aproximativ 1800 de tineri au fost încorporaţi în anul 2016 în Armata Naţională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram