Jurnalista Daria Aslamova, corespondentă al Ziarului rus Komsomolskaya Pravda, căreia i s-a interzis accesul în R. Moldova, a declarat poliției de frontieră că nu cunoaște limba rusă și că venea în Moldova în vizită la prieteni. TV8 a intrat în posesia unor imagini video din timpul reținerii acesteia pe Aeroport, în care jurnalista neagă că ar ști limba rusă, chiar dacă scrie și vorbește de fapt coerent în această limbă.

Fiind intervievată de forțele de ordine de la Aeroport, Aslamova declară că nu știe limba rusă, că vine în Moldova în vizită la câțiva prieteni, însă care nu au venit să o întâmpine la aeroport. Jurnalista nu a putut prezenta nici rezervarea pe care o avea la hotel, dar nici un bilet de întoarcere la Moscova.

După ce a fost întoarsă de pe aeroportul din Chișinău, Aslamova a luat legătura directă cu publicația la care lucrează și căreia i-a menționat într-o rusă curată că scopul vizitei sale a fost un interviu cu președintele Igor Dodon. În cadrul interviului, aceasta a mai susținut că i-a informat pe cei de la aeroport despre interviul programat cu Igor Dodon, însă mai multe persoane cu arme au apucat-o de mâini și picioare și au târât-o prin tot aeroportul.

Mai jos puteți asculta interviul pentru KP.