/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Un șofer a ascuns peste 100 de mii de țigarete de contrabandă în podeaua unui microbuz

29 septembrie 2017, ora 15:22

Reținerea a avut loc astă-noapte, după ce vameșii, acționând în baza analizei de risc, au redirecționat microbuzul respectiv pentru verificări suplimentare, inclusiv prin scanarea unității de transport. Deoarece imaginile prelevate au indicat asupra prezenței unor obiecte suspecte în podeaua autovehiculului, angajații vamali au luat decizia demontării acesteia.

În rezultat, echipa de control a depistat 101.000 de țigarete mărcile „Camel” și „Winston”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova, destinate comercializării neautorizate în spațiul comunitar în vederea obținerii unui profit ilicit.

Cercetările sunt continuate de către subdiziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal pentru contrabandă, infracțiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 650 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Conducerea urmăririi penală este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram