Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură ce prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Astfel, în temeiul informației disponibile, SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici, ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante, prin prisma următorilor indicatori:

– tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea);
– suprafaţa unităţilor comerciale;
– numărul de locuri;
– regimul de lucru;
– cifra de afaceri;
– povara fiscală;
– numărul mediu de salariați;
– salariul mediu per angajat pe parcursul anului 2016.

Ulterior, SFS a instituit posturi fiscale la 10 agenți economici cu renume din mun. Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor în total venituri.

Drept rezultat, în perioada lunii curente, SFS a stabilit că în timpul funcționării postului fiscal, la cei 10 agenți economici monitorizați a fost înregistrată o creștere a volumului de livrări cu 6,5 milioane lei sau cu 40,49% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent de activitate (inclusiv livrările prin intermediul mașinii de casă și control).

Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul țării.