/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O regiune din Rusia încearcă să interzică prin lege lătratul câinilor și mieunatul pisicilor „în afara programului”

missing
30 septembrie 2017, ora 08:09

Conform actului normativ, respectivele zgomote sunt interzise între orele 22:00 și 07:00 în zilele lucrătoare, iar în cele din weekend și sărbători animalele vor trebui să-și reprime instinctele și să păstreze liniștea până la ora 09:00 dimineața, la fel cum trebuie să facă în fiecare zi între 13:00 și 14:00, adică la ora mesei.

Orice încălcare a acestor norme va determina sancționarea stăpânului animalului cu o amendă de 3.000 de ruble (circa 50 de dolari). În caz de recidivă, el va trebui să scoată din buzunar încă 5.000 de ruble.

Deputatul local Evgheni Smișliaev a ținut să precizeze că legea are în vedere numai lătratul câinilor și mieunatul pisicilor, nu și guițatul porcilor, cântatul cocoșilor sau măcănitul rațelor. El a explicat de asemenea că nu se vor aplica sancțiuni în cazul în care câinele începe să latre sau pisica să miaune ca reacție la un zgomot.

Dar legea a stârnit numeroase critici pe rețelele de socializare, unde i s-a dat numele de ‘legea liniștii pisoilor’.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram