Preotului Florin Marin, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu, raionul Călărași, a fost oprit de a sluji cele sfinte și eliberat din funcție. Decizia a fost luată în urma Judecății Eparhiale a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, după ce mai mai mulți enoriași din localitate s-au plâns pe comportamentul acestuia.

Preotului i-au fost aduse mai multe învinuiri săvârșite, printre care:

– Furt din bunurile bisericii, icoane vechi și alte relicve;
– Estorcare de bani în sume extrem de mari de la credincioși;
– Manipularea credincioșilor pe fon religios pentru a atinge scopuri personale.

Potrivit, Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, preotul „a influențat mai multe persoane la divorț, neîncredere între soți, scrierea bunurilor imobile pe el”.

Totodată, acesta ar fi impus pe alții să fure icoane de la oameni din case în schimb de remunerare bănească. „Ar fi fost neglijent față de credincioși prin neîmpărtășirea oamenilor bolnavi la pat și trecerea la cele veșnice nemărturisiți și neîmpărtășiți, numirea urâtă a credincioșilor și neîndeplinirea activităților menite unui preot în parohie”, se menționează în mesajul Episcopiei Ungheni.

Acesta mai este învinuit și de Pentru instigarea la vrajbă și ură, clevetire, neascultarea față de ierarhia bisericească, denigrarea imaginii preoților și defăimarea Bisericii.

Pentru purtare neadecvată cu credincioșii și, preotul a fost oprit de a săvârșirea celor sfinte „până la aducere de pocăință sinceră”.