/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2017 este romancierul britanic Kazuo Ishiguro

05 octombrie 2017, ora 14:24

Kazuo Ishiguro este un scriitor britanic, romancier, scenarist și nuvelist. S-a născut la Nagasaki, Japonia la 8 noiembrie 1954; familia sa s-a mutat în Anglia în 1960, când avea cinci ani. Ishiguro a obținut diploma de licență la Universitatea din Kent în 1978 și diploma de masterat la Universitatea din East Anglia lui în 1980.

Ishiguro este una dintre cei mai renumiți autori de ficțiune contemporani din lumea anglofonă, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a cștigat în 1989, cu romanul The Remains of the Day. În 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 încoace”.

Al șaptelea roman al său, Gigantul mort, a fost publicat la 3 martie 2015 în Statele Unite și Marea Britanie.

Menționăm că Fundaţia Nobel a anunţat laureații vor primi câte o recompensa financiară de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari). Potrivit tradiţiei, premiile Nobel vor fi înmânate ca în fiecare an în timpul unui banchet oficial ce va avea loc pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Sezonul Nobel a debutat luni, când cercetătorii Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young au câştigat premiul Nobel pentru Medicină pe 2017 pentru „descoperirile privind mecanismele moleculare în controlul ritmului circadian”.

Marți s-a anunțat că cercetătorii Rainer Weiss, Barry C. Barish și Kip S. Thorne au câștigat Premiul Nobel pentru Fizică 2017 pentru contribuțiile aduse la realizarea detectorului LIGO și observarea undelor gravitaționale.

Iar, miercuri s-a anunțat că cercetătorii Rainer Weiss, Barry C. Barish și Kip S. Thorne au câștigat Premiul Nobel pentru Fizică 2017 pentru contribuțiile aduse la realizarea detectorului LIGO și observarea undelor gravitaționale. Anunțul a fost făcut marți, 3 octombrie, de Comitetul Nobel, reunit la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram